ChristenUnie en PvdA willen oplossing aoc's

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob heeft gisteren in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de agrarische opleidingscentra (aoc's). De PvdA wil nu samen met de ChristenUnie zoeken naar een oplossing.

ChristenUnie+en+PvdA+willen+oplossing+aoc%27s
© ChristenUnie

Slob gaf in het debat aan dat de aangekondigde bezuinigingen niet alleen voor het passend onderwijs een probleem zijn, maar ook voor het groene onderwijs.

'Het komende kalenderjaar wordt daar zo'n 30 miljoen euro bezuinigd en die bezuiniging slaat neer bij de aoc's. Die zitten zwaar in de problemen, want die weten echt niet hoe ze daarna verder moeten', zei Slob.

Groen onderwijs

De fractievoorzitter van de ChristenUnie wilde van Diederik Samsom van de PvdA weten of hij bereid is om te bekijken of ze samen, net als vorig jaar, een oplossing kunnen bedenken voor het groene onderwijs.

'Vorig jaar is het ook gelukt. Ik moet u zeggen dat we er dit jaar weer naar hebben gekeken. We hebben met dit probleem wat geworsteld, maar het is ons niet gelukt', antwoordde Samsom.

Ideeën

De PvdA-fractievoorzitter vroeg Slob of hij oplossingen heeft om de bezuiniging terug te draaien.

'Die ideeën gaan dan wel ten koste van iets anders en dat betekent dat we een pijnlijke keuze zullen moeten maken, maar daarvoor zitten we in de politiek.'

Bezuiniging

'We moeten alle creativiteit en energie die wij hebben bij elkaar voegen om te bekijken of wij dit probleem met elkaar kunnen oplossen', gaf Slob te kennen. Het antwoord van Samsom was kort en drachtig: 'Laten wij dat doen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer