Veel trekkernieuws op Agritechnica

Deze in Waterloo (VS) gebouwde trekkers zullen in hun thuisland en Canada zeker scoren. Na het succes van de Case-IH Quadtrack was het daar al lang de vraag wanneer John Deere met een dergelijke trekker zou komen.
Het antwoord is de RX-serie met vier trekkers van 470 tot 620 pk. De twee ‘lichtste’ trekkers hebben een 13,5 liter Deere-motor en de twee zwaarste een 15 liter Cummins.
Als transmissie hebben ze alle vier dezelfde powershift. De rupsbanden zijn in standaarduitvoering 75 centimeter breed en als optie 91,4 centimeter. Ook Versatile toonde een dergelijke trekker.
Vanuit het verre oosten kwam de Zoomlion trekker. De trekkers hebben een Deutz-motor. De getoonde trekkers hadden vermogens van 35 tot 215 pk. De transmissie telt 32 versnellingen voor- en achteruit.
Het Chinese Foton Lovol bouwt jaarlijks 100.000 trekkers en 50.000 combines. Drie jaar geleden startte Lovol een ontwikkelingscentrum in het Italiaanse Bologna en werd het intellectueel eigendom, zoals de merknaam, van Arbos overgenomen.
Arbos was in het verleden ook in ons land bekend van de maaidorsers en zelfbinders, maar in 1994 viel het doek. Deze week werden de eerste ‘Arbos nieuwe stijl’ trekkers op Agritechnica gepresenteerd.
De 5000-serie bestaat uit vier trekkers van 102 tot 136 pk, geleverd door een Kohler-motor. Deze is dit jaar uitgeroepen tot ‘Diesel of the year’. De titel ‘Tractor of the year 2015’ viel te beurt aan de Massey Ferguson 5713 SL.
Zondagavond introduceerde Steyr zijn zwaarste trekker ooit, de 300 pk (maximaal 313 pk) 6300 Terrus CVT. Eveneens nieuw is de Steyr Terrus CVT 6270 van 270 pk (maximaal 288 pk).
CNH-zuster New Holland presenteerde de T7 HD, van Heavy Duty. Hier betreft het twee modellen, de T7.290 en de T7.315 met 6,7 liter FPT-motoren. Deze motoren hebben een nieuwe aansturing, waardoor ze geen extra boost meer krijgen, maar constant over het maximum vermogen beschikken.
Nieuw is het zwaarder carter waarmee ze een hoger maximum toelaatbaar gewicht hebben. Voor het comfort hebben ze een nieuwe voorasvering van de T8.
De X8 VT Drive is nieuw van McCormick. Deze serie telt drie trekkers van 264, 286 en 310 pk geleverd door een BetaPower-motor. De transmissie is een ZF cvt. De trekkers hebben een drie toeren aftakas.
Vanuit het nabije oosten was ook het Poolse Ursus weer present. Na een verandering van eigenaar en verplaatsing van de productie stond er nu een modern ogende serie.
Ook modern oogde het Tsjechische Zetor met een soort studiemodel naar een ontwerp van de bekende Italiaanse ontwerper Pininfarina. Hoewel deze trekker vooralsnog niet in productie gaat, zullen trekjes van dit model terug te vinden zijn in de lichtere Major-serie, die in een later stadium wordt geïntroduceerd.
Zuidberg maakt rupssystemen voor trekkers die uitwisselbaar zijn met de wielen. Naast een aantal voordelen was een nadeel dat de maximum snelheid met ongeveer 35 procent werd verlaagd. Nu heeft Zuidberg een doorontwikkelde uitvoering waar dat niet meer speelt.
In de rupsaandrijving is nu een planetair stelsel gebouwd waardoor de omtreksnelheid van de rupsbanden gelijk is aan die van de achterwielen. Voordeel is het behoud van de rijsnelheid, plus dat het mogelijk is de tracks alleen op de achteras monteren en de voorwielen te houden zijn zodat de trekker even wendbaar blijft.
Fabrikant Peecon toonde een sys-teem dat de dubbellucht wielen als een soort rugzak achter op de trekker mee kan voeren. Op de weg blijft de trekker dan binnen de maximale breedte.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer