50 duizend boete sierteler

Westland - Het Openbaar Ministerie eist een boete van 50.000 euro, waarvan 25.000 euro voorwaardelijk, tegen het sierteeltbedrijf J.W. Knoppert & Zn. uit ’s-Gravenzande.

Het bedrijf zou verschillende malen zout water geloosd hebben in sloten rondom haar kassen. ‘Het moet een keer afgelopen zijn’, zei de officier van justitie deze week tijdens een rechtszitting bij de Haagse rechtbank over de lozingen.
Volgens hem heeft Knoppert lozingvoorschiften herhaaldelijk overtreden. In het vervuilde water zou tot zestien keer de normale hoeveelheid zout gezeten hebben. Niet alleen flora en fauna in de omgeving maar ook de omliggende tuinders hadden er last van, aldus de officier. Het geloosde water was afkomstig van de koude en warmteopslag (KWO) van het bedrijf.
Volgens de officier heeft Knoppert ook geen vergunning voor de installatie, maar de tuinder bestrijdt dat. Knoppert geeft toe zout water gedumpt te hebben op het oppervlaktewater, maar zou inmiddels honderdduizend euro geïnvesteerd hebben om herhaling te voorkomen. Ook heeft de verantwoordelijke KWO-medewerker inmiddels een ander baan. Al een jaar zouden er geen overtredingen meer plaatsgevonden hebben.
Volgens Knoppert is de geëiste boete buitensporig. ‘Het gaat hier om maximaal tien kubieke meter water’, zei een van de eigenaren. Op 24 november volgt de uitspraak.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer