De Lugt leidt Brancheorganisatie Akkerbouw

Dirk de Lugt wordt de nieuwe voorzitter van Brancheorganisatie Akkerbouw. Hij is de opvolger van Bram Bierens.

De+Lugt+leidt+Brancheorganisatie+Akkerbouw
© Cosun

De Lugt is akkerbouwer op Texel en ook voorzitter van de Raad van Beheer van Cosun. De benoeming tot voorzitter van de brancheorganisatie is ingegaan per 1 november.

'Het is belangrijk om als akkerbouwsector een gezamenlijk platform te hebben waar we kennis en ervaring uit kunnen wisselen en waar we zaken kunnen afstemmen op het gebied van bijvoorbeeld certificering.'

Overkoepelend orgaan

Daarnaast is het voor akkerbouwers volgens De Lugt van belang dat er veel collectieve initiatieven op het gebied van onderzoek en innovatie worden ontwikkeld. 'Een overkoepelend orgaan als BO Akkerbouw maakt dat mogelijk.'

Bram Bierens was de eerste voorzitter van de BO Akkerbouw en ziet zichzelf vooral als kwartiermaker. Hij speelde een belangrijke rol bij de oprichting en fungeerde daarna het eerste jaar als voorzitter van de vereniging.

Als een huis

'BO Akkerbouw staat als een huis. Er is veel draagvlak voor binnen de sector. Er zijn belangrijke stappen gezet, bijvoorbeeld wat betreft de verbindend verklaring voor onderzoek en innovatie', verzekert Bierens.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer