Groen+licht+voor+onderzoek+akkerbouw
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Groen licht voor onderzoek akkerbouw

Het bestuur van BO Akkerbouw heeft besloten om dit jaar al te investeren in onderzoek en innovatie. Het beschikbare budget is afkomstig uit het voormalige Productschap Akkerbouw.

Met het besluit wordt volgens het bestuur van BO Akkerbouw de dreigende kennisleemte voor de akkerbouwsector in 2015 voor een deel ingevuld.

Activiteiten die worden vervolgd, betreffen onder meer het laatste jaar van het zesjarige bodemproject 'perspectieven van structuur- en bodemverbeteraars'.

Bodemthermometer

Verder wil BO Akkerbouw participeren in project 'Vital Soils' onder meer vanwege de ontwikkeling van een bodemthermometer.

Daarnaast loopt er in 2015 nog voor 2 miljoen euro aan bodemprojecten door in de publiek-private samenwerking (PPS) Duurzame Bodem. Hierin werken ketenpartijen en BO Akkerbouw samen met de overheid aan het in stand houden of verbeteren van de bodemkwaliteit.

Verbindendverklaring

Het is de wens om vanaf 2016 via een verbindendverklaring op collectieve wijze invulling te geven aan onderzoek en innovatie. Via deze verplichte financiële bijdrage door alle marktdeelnemers hoopt BO Akkerbouw in de toekomst onderzoek voor de akkerbouw te kunnen blijven coördineren.

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer