Van Dam op handelsmissie naar Zuid-Afrika

Samen met staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) brengt minister-president Mark Rutte op 17 en 18 november een bezoek aan Zuid-Afrika. De land- en tuinbouw vormt een belangrijk onderdeel van deze grootste Nederlandse economische missie ooit naar Afrika.

Van+Dam+op+handelsmissie+naar+Zuid%2DAfrika
© ministerie van Economische Zaken

Zuid-Afrika is de belangrijkste economische partner van Nederland in Afrika. Voor landbouwproducten uit Zuid-Afrika is Nederland de tweede grootste markt wereldwijd.

De wederzijdse handel tussen beide landen bedroeg in 2014 bijna 3,5 miljard euro. Er liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven grote kansen, vooral op het gebied van land- en tuinbouw, water, transport en logistiek en gezondheidszorg.

Agrologistiek

Rutte en Van Dam spreken met vertegenwoordigers van verschillende sectoren over samenwerking tussen Nederland en Zuid-Afrika. Onder meer op het gebied van stedelijke ontwikkeling, gezondheidszorg, agrologistiek start-ups en havenontwikkeling.

De staatssecretaris blijft een dag langer in Kaapstad. Op 19 november spreekt hij met minister Senzeni Zokwana van Landbouw, Bosbouw en Visserij. Tevens brengt hij een bezoek aan een containerterminal in de haven van Kaapstad.

Groente- en fruitsector

Aansluitend spreekt Van Dam met vertegenwoordigers uit de groente- en fruitsector over de handelsstromen tussen Zuid-Afrika en Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer