Maat%3A+Van+Dam+nu+snel+inwerken
Nieuws
© Arno de Snoo

Maat: Van Dam nu snel inwerken

LTO Nederland wil er aan meewerken dat Martijn van Dam, de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken, snel ingewerkt raakt in het landbouwdossier. Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat.

Maat reageert op de officiële bekendmaking dat het PvdA-Kamerlid vanavond aantreedt als opvolger van Sharon Dijksma. Van Dam heeft weinig parate kennis van de land- en tuinbouw.

Werkbezoeken

'Aan ons zal het niet liggen dat daar snel verandering in komt', verzekert de LTO Nederland-voorzitter. De uitnodigingen voor werkbezoeken aan de sector worden nu door LTO voorbereid.

Maat benadrukt dat er 'stevige dossiers' liggen te wachten op de nieuwe bewindsman. 'Er moeten de komende tijd echt meters worden gemaakt', geeft hij Van Dam alvast mee.

Sterke positie Dijksma

LTO betreurt het vertrek van Dijksma. 'We hadden geregeld stevige debatten met haar, maar ze stond wel voor de agrarische sector. Ze had nationaal en internationaal een sterke positie opgebouwd', stelt Maat.

Hij noemt het 'geen goed signaal' dat in deze kabinetsperiode nu al de derde staatssecretaris aantreedt op EZ. Dat het departement na de samenvoeging van Landbouw en Economische Zaken fungeert als 'een soort duiventil' vindt Maat 'uiterst ongelukkig.'

Rutte gemeld

Het ongenoegen hierover heeft de LTO-voorzitter persoonlijk gemeld aan minister-president Rutte.

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer