Mondiaal ondernemen met DRIVE en DGGF

U bent ondernemer en u wilt investeren in een ontwikkelingsland. De Nederlandse overheid helpt u graag op weg. Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) ondersteunt uw bedrijf met leningen en kredietverzekeringen.

Mondiaal+ondernemen+met+DRIVE+en+DGGF
© NVT

Via het DRIVE-programma kunt u in aanmerking komen voor een financiële bijdrage als u investeert in de publieke infrastructuur van een ontwikkelingsland.

Het DRIVE-programma

DRIVE ondersteunt investeringen in publieke infrastructuurprojecten die bijdragen aan een goed ondernemingsklimaat en de ontwikkeling van de private sector in lage- en middeninkomenslanden.

Uw project moet een aantoonbare en duurzame bijdrage leveren aan private sectorontwikkeling, het verbeteren van het ondernemingsklimaat, het lokale ondernemerschap en de lokale werkgelegenheid.

De focus ligt op projecten die werken aan voedselzekerheid, water, klimaat, seksuele en reproductieve gezondheid en mensenrechten (SRGR).

De aanvraagprocedure begint met de Quickscan waar u uw concrete projectidee invult en mailt naar klantcontact@rvo.nl. Binnen twee weken neemt een projectadviseur van RVO.nl contact die u adviseert over de vervolgstappen. Kijk voor voorwaarden en criteria op www.rvo.nl/drive of neem contact op via 088 042 42 42. DRIVE wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Financiering met DGGF

Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) biedt mkb-bedrijven financiering en verzekeringen die ontwikkelingsrelevante handel en investeringen in 68 landen mogelijk maakt. Als u wilt investeren in deze landen en moeilijk financiering van uw bank krijgt, dan biedt het DGGF-onderdeel Investeren Nederlands mkb samen met een bank steun in de vorm van leningen, garanties en participaties met terugbetaalverplichting.

Wilt u kapitaalgoederen exporteren naar een of meer van de DGGF-landen, dan biedt het DGGF-onderdeel Exporteren Nederlands mkb exportkredietverzekering en exportfinancieringsmogelijkheden.

Op www.dggf.nl leest u de voorwaarden van een DGGF-financiering. Vult u de Quickscan in met uw concrete investeringspropositie en mail deze naar klantcontact@rvo.nl.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Atradius Dutch State Business voeren het programma uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer