Lakei+wint+ondernemersprijs+Horst
Nieuws
© Peter van Houweling

Lakei wint ondernemersprijs Horst

Op dezelfde dag dat in Roermond het LLTB Jaarcongres plaatsvond, was er in Horst aan de Maas nog een bijeenkomst: daar wonnen LLTB-leden Emiel Keiren en Hans van de Laak van Lakei Kwekerijen de gemeentelijke ondernemersprijs. En niet alleen de juryprijs, ook de publieksprijs.

In een drukke Mèrthal waren ruim 650 bezoekers getuige van de elfde editie van deze uitreiking. Hans van de Laak en Emiel Keiren mochten de prijs en de bloemen in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Kees van Rooij.

Lakei Boomkwekerijen in Lottum selecteert, vermeerdert en verhandelt jaarlijks 400.000 rozen in 200 soorten en 200.000 seringen in 40 soorten.

De teelt vindt plaats in de volle grond en in de pot, op circa 30 hectare grond.

Verdrievoudigd

Het bedrijf is door de neven opgericht in 2003 en sindsdien in omvang verdrievoudigd. Al bij de oprichting is de strategische keuze gemaakt om de focus te leggen op twee specialistische en complexe teelten: rozen en seringen.

Teelten die kwalitatief hoogwaardige kennis vereisen, die de ondernemers zorgvuldig hebben vergaard en opgebouwd. Zo zijn maar liefst honderd soorten seringen op eigen terrein geplant en acht jaar lang nauwkeurig gevolgd en getest.

Dit stelt de ondernemers in staat hun in Europa unieke product in veel soorten en kleuren te laten zien aan de eindklant (de groothandelaar).

Meer over dit onderwerp zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid.

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer