Gevolgen bij langdurig verzuim

Als een van uw medewerkers ziek wordt en de verwachting is dat er geen volledig herstel is binnen twee jaar, dan komt er veel op u af als werkgever.

Gaby StokmanNa de eerste twee jaar van ziekte wordt de wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) van kracht. Deze is ingewikkeld. De WIA is opgezet vanuit de volgende uitgangspunten:
De WIA bestaat uit twee regelingen. Dit zijn de Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) en de Inkomensvoorziening volledig en duurzaam arbeidsongeschikten (IVA).
Als de WIA in werking treedt, gaan verzekeringsartsen van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) kijken wat de werknemer nog wel kan in plaats van wat hij niet meer kan.
Als de werknemer nog deels kan blijven werken en een loonverlies van tussen de 35 en de 80 procent heeft, krijgt hij te maken met de WGA-regeling. Als hij echt niet meer kan werken, krijgt de werknemer een uitkering via de IVA.

WIA-expert

Als klant van Sazas kunt u kosteloos gebruikmaken van de WIA-expert van Sazas. Deze expert beantwoordt vragen over de financiële gevolgen van instroom in de WIA en ziektewet en is bereikbaar via (071) 5689199.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer