Platform voor boeren en ontwerpers

Eindhoven - Design kan slimme en vernieuwende oplossingen bieden voor complexe vraagstukken in de agro- en foodsector. Dat laat het platform Agri meets Design zien door het organiseren van ontmoetingen tussen boeren en ontwerpers en het initiëren en ondersteunen van samenwerkingen en projecten.

Het platform Agri meets Design is in het leven geroepen door ZLTO, provincie Noord-Brabant en het ministerie van Economische Zaken. Dit najaar start op de Design Academy in Eindhoven een programma dat is gericht op landbouw. Vanuit het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) gaan intensieve veehouders en ontwerpers aan de slag in de Peelregio.
Industrieel ontwerper Sietske Klooster onderzoekt of een melkcoöperatie kan worden opgezet. Varkenshouders in Reusel gaan op creatieve wijze aan de slag met de uitstraling van het bedrijf door middel van natuur en landschap. Vanuit het ministerie van EZ starten ontwerppilots die op vernieuwende wijze kijken naar het toekomstige landbouw- en voedselbeleid.
Judith Zengers is werkzaam bij ZLTO en sinds dit jaar programmamanager van Agri meets Design. ‘Ik wil mensen met elkaar verbinden en mooie ideeën een platform geven’, zegt zij. ’Wanneer een ondernemer of designer met zijn ogen gaat stralen, is hij geïnspireerd en ontstaan nieuwe ideeën. Dat is een mooi moment.’
Ondernemers met een vraagstuk kunnen contact opnemen door een mail te sturen naar judith.zengers@zlto.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer