%27Milieukeur+bollen+start+met+zo%27n+150+hectare%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Milieukeur bollen start met zo'n 150 hectare'

Milieukeur bollen begint met zo'n 150 hectare. Dit zegt André Hoogendijk, adjunt-directeur van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB).

De exacte omvang is nog niet bekend. De certificeringsorganisaties die over deze gegevens beschikken, mogen die om privacyredenen nog niet bekendmaken.

Hoogendijk baseert zich met zijn schatting op wat hij bij bedrijven te horen heeft gekregen.

Het is volgens de KAVB-adjunct-directeur de bedoeling dat Milieukeur bollen de komende jaren met honderden hectares zal groeien.

Presentatie

De KAVB, SMK, de stichting die Milieukeur heeft ontwikkeld en beheert, en de maatschappelijke organisatie Greenpeace presenteerden woensdag op de beurs 'Dag van de openbare ruimte' het nieuwe milieusysteem aan potentiele afnemers zoals gemeenten.

KAVB, Greenpeace en onder andere gemeenten zijn betrokken geweest bij het opstellen van de criteria voor Milieukeur bollen.

Vraag naar duurzaam

Milieukeur voor bloembollen is in het leven geroepen omdat steeds meer afnemers om duurzamer geteelde bollen vragen.

Hoogendijk zegt dat de bloembollen die onder het keur vallen, een segment vormen tussen gangbaar en biologisch met een eigen markt en een eigen prijs.

Populaire voorjaarsbloeiers

Hij denkt dat vooral populaire voorjaarsbloeiers, zoals tulp, narcis en krokus, onder het nieuwe keurmerk hun weg naar afnemers zullen vinden.

De eerste bollen onder Milieukeur komen volgend jaar op de markt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer