%27Boerenbedrijven+overeind+met+landgoedmerk%27
Nieuws
© Ruud Ploeg

'Boerenbedrijven overeind met landgoedmerk'

Vier agrarische bedrijven haken aan bij het merk Landgoed Vilsteren. Directeur-rentmeester Hugo Vernhout verwacht dat met de verkoop van streekproducten boerenbedrijven op het landgoed overeind blijven.

Aanleiding voor het landgoedmerk is de verregaande schaalvergroting, stelt Vernhout. 'Die gaat met de karaktereigenschappen van het landgoed botsen, zoals cultuurhistorie en natuurwaarden.'

Toegevoegde waarde

Wanneer boeren niet meer meekunnen in de schaalvergroting, moeten ze op een andere manier een inkomen halen, vindt de directeur-rentmeester. 'Met het merk streven wij naar een hogere toegevoegde waarde van hun producten.'

Boeren verkopen de streekproducten als Lakenveldervlees en lamsvlees zelf. Streven van het landgoed is dat ook niet-agrarische producten onder het merk gaan vallen, bijvoorbeeld educatieve activiteiten en logies bij een boerderij.

Stoel ondernemer

Dat het landgoed hiermee op de stoel van de ondernemer gaat zitten, weerspreekt Vernhout. 'Hiervoor willen we juist waken. Het enige sturingsmiddel is de grond.'

Weer

 • Woensdag
  23° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 6°
  10 %
Meer weer