Bouw atelier voor producten Groene Hart start

Na een aantal jaar van voorbereiding is vrijdag het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Groene Hart Atelier. Een initiatief van Stichting Groene Hart, kloppend hart en Stichting De Zevensprong Nieuwkoop.

Bouw+atelier+voor+producten+Groene+Hart+start
© Groene Hart Coöperatie

Het Groene Hart Atelier is een kennisnetwerk en innovatiecentrum voor Groene Hart streekproducten. Individuele, kleinschalige producenten en andere ambachtelijke verwerkers kunnen straks in het proeflokaal terecht om met gebruik van de aanwezige professionele apparatuur nieuwe producten te ontwikkelen.

Het kennisnetwerk bestaat uit organisaties, kennisinstellingen en bedrijven die deze ondernemers kunnen adviseren en begeleiden bij productontwikkeling en professionele vermarkting van de streekproducten.

Proeflokaal

Projectontwikkelaar Vink+Veenman uit Nieuwkoop zal de oude stal op het terrein van de Zevensprong verbouwen en inrichten als proeflokaal.

Het contract tussen de ontwikkelaar en de twee stichtingen wordt vrijdag ondertekend. Volgende mijlpaal is de start van de verbouwing op dinsdag 1 september en volgens planning wordt het proeflokaal in het voorjaar van 2016 in gebruik genomen.

De ontwikkeling van het Groene Hart Atelier is mogelijk door een financiële bijdrage van LTO Noord, Rabobank Groene Hart Noord, Provincie Zuid-Holland en Provincie Utrecht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer