LTO Noord gaat aan de slag met 'fieldlab'

Rond Springendal en Dal van de Mosbeek zijn dit najaar concrete plannen in de maak voor herstel en herinrichting van dit Natura 2000-gebied. LTO Noord gaat het gebiedsproces trekken en gaat werken met een 'fieldlab'.

LTO+Noord+gaat+aan+de+slag+met+%27fieldlab%27
© Leonie Vaarhorst

Springendal en Dal van de Mosbeek is een van de eerste natuurgebieden in Overijssel waar concrete plannen voor inrichting worden gemaakt.

Natuurdoelen

‘De afdeling Tubbergen heeft aan LTO Noord gevraagd of wij daarvoor de kar willen trekken’, zegt voorzitter Erik Back van LTO Noord Overijssel.

‘We zijn nu bestuurlijk verantwoordelijk voor het proces rond de inrichting van dit gebied. Als landbouworganisatie staan we voor de belangen van de landbouw, maar in dit proces moeten we er ook voor zorgen dat de natuurdoelen worden gehaald’, stelt Back.

Dubbelrol

Vorige week stelde de voorzitter van LTO Noord Overijssel deze dubbelrol aan de orde tijdens een bijeenkomst in het gebied over de aanpak van LTO.

Volgens hem is er begrip in het gebied voor de lastige positie van LTO Noord. ‘Men beseft dat dit gebiedsproces geen feestje wordt, maar dat er ook geen weg terug is. Met dat in het achterhoofd is men blij dat LTO Noord de kar gaat trekken.’

Projectleider

LTO Noord heeft voor het gebiedsproces de kennis en kunde van projectleider Herbert Bos van AT Osborne ingehuurd. Hij is eindverantwoordelijk voor het gebiedsproces.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie midden

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer