Dairy Campus naar ZLTO

De Dairy Campus komt naar het ZLTO-kantoor in Den Bosch. Tijdens de Bedrijvendag op 15 oktober mogen zuidelijke melkveehouders hun vragen voorleggen aan onderzoekers van het kenniscentrum voor de melkveehouderij.

Het programma op donderdag 15 oktober bij ZLTO in Den Bosch duurt van 14 tot 17.30 uur. Melkveehouders kunnen die middag in gesprek gaan met onderzoekers over allerlei uitdagingen. Denk aan de diversificatie in mestproducten, meer grip op vernieuwend beweiden en een koeienstal midden in de maatschappij. Maar ook de pensioenleeftijd van de koe, sensoren en tools voor een efficiëntere kringloop zijn onderwerpen van gesprek.

Concrete oplossingen

Voor melkveehouders wordt het een interessante bijeenkomst, verwacht Claude van Dongen, ZLTO-vakgroepbestuurder Melkveehouderij. ‘Er komen veel veranderingen in de wereld en de maatschappij op ondernemers af. Hoe kunnen vernieuwende ontwikkelingen melkveehouders daarbij helpen? Concrete oplossingen komen aan de orde tijdens de Dairy Campus Bedrijvendag bij ZLTO’, vertelt hij.
‘Onderzoekers van Wageningen UR zullen een aantal suggesties uit de doeken doen. Het is aan de aanwezige ondernemers om voor zichzelf de afweging te maken wat ze daarmee kunnen. Tegelijkertijd kunnen melkveehouders zelf ook oplossingsrichtingen aandragen. Zij staan met beide benen in de praktijk en hebben daar vaak ook ideeën over’, aldus de bestuurder.
‘Op de eerste plaats is de bijeenkomst dus de moeite waard omdat melkveehouders meer te weten kunnen komen over kansrijke oplossingen en daarover kunnen discussiëren met elkaar en onderzoekers. Op de tweede plaats kunnen ze nadenken over de financiering ervan.’
Om vernieuwing te bevorderen stelt Dairy Campus een innovatiefonds beschikbaar. Mensen uit het bedrijfsleven met een innovatief idee kunnen een tegemoetkoming krijgen in de kosten van hun onderzoek.

Aanmelden

Bent u melkveehouder en wilt u de Dairy Campus Bedrijvendag graag bijwonen? Meld u dan aan via de ZLTO-website.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer