Maïsprijzen lager door afwachtende kopers

De eerste maïsprijzen zijn licht gedaald. Kopers lijken enigszins afwachtend. Dit komt wellicht mede doordat veel ondernemers nog voorraden hebben. Ook de onduidelijkheid rond de fosfaatrechten speelt mee, omdat de regeling, die op 1 januari ingaat, nog niet is uitgewerkt.

Ma%C3%AFsprijzen+lager+door+afwachtende+kopers
© Mariska Bloemberg

Opvallend genoeg worden op internet nauwelijks prijzen genoemd. Op Maïscoach.nl staat veel maïs in de verkoop, het invulveld voor de prijs blijft angstvallig vaak leeg. Op Marktplaats worden eveneens weinig prijzen genoemd.

Maandag werd niet bijzonder goede maïs aangeboden in Posterholt voor 1.250 euro, een prijs die woensdag nog met 100 euro werd verlaagd. Zelfs daarna meldde zich niet direct een koper.

Teus Scherpenzeel van Scherpenzeel Fourages in Vianen signaleert een afwachtende stemming. ‘Kopers durven nog niet te bieden, omdat ze bang zijn dat ze te veel betalen.’ Hij hoort prijzen tussen de 1.200 en 1.800 euro.

Actie

'Het is de vraag wat ondernemers willen en kunnen betalen voor de maïs’, analyseert de voerhandelaar uit Vianen. Wel signaleert hij dat er wat actie begint te komen, nu de eerste maïs wordt gehakseld. Dit heeft een positief effect op de prijszetting.

Dat de handel afwachtend is, merkt ook Stijn Derks van Derks Fourage in Beuningen. ‘De laatste weken is de prijs behoorlijk gedaald. We zijn drie weken geleden begonnen met aankoop. Toen lag de maïsprijs op hetzelfde niveau als in 2014. Inmiddels is de prijs 350 euro per hectare lager’, stelde hij dinsdag.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer