Eric+Douma%3A+Dijksma+moet+voor+ons+knokken
Nieuws
© Arno de Snoo

Eric Douma: Dijksma moet voor ons knokken

LTO en NVV zijn teleurgesteld over het feit dat staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) geen concrete maatregelen heeft afgekondigd om de druk in de varkenssector te verlichten. 'Ze moet voor ons knokken', stelt Eric Douma van vakgroep Varkenshouderij.

In het voorlopige maatregelenpakket, waarover de landbouwministers gisteren in Brussel spraken, ligt de focus volgens beide organisaties te veel op melkveehouders in plaats van varkenshouders.

'Dijksma moet volgende week tijdens de landbouwtop in Luxemburg voor ons knokken', menen waarnemend voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij en voorzitter Ingrid Jansen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV).

Pleidooi

Dijksma heeft toegezegd te willen pleiten voor een 'fair deel voor Nederland' en benadrukte meer steun te willen voor de varkenshouderij. 'Wij hopen dat zij dit pleidooi waar maakt en inderdaad met meer steunmaatregelen terugkomt dan waarover gisteren is gesproken', zegt Eric Douma.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer