Boeren 'raken' het hart van Brussel

Een boerendemonstratie in het hart van Brussel. Het is jaren geleden dat dat gebeurde. De grote zorgen van de boeren over de lage prijzen en de kleine marges waren de belangrijkste redenen voor de betoging waar ongeveer zesduidend boeren aan deel namen.

Boeren+%27raken%27+het+hart+van+Brussel
© Arno de Snoo


LTO was met een flinke delegatie aanwezig. Die had voorafgaand aan de vergadering van Europese landbouwministers een gesprek met staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Daarin werd nogmaals benadrukt dat de lasten voor boeren omlaag moeten, vergroting van de export en een betere boerenpositie in de keten.

Europese delegaties

Boeren uit veel Europese landen liepen mee. Er waren delegaties uit onder meer Frankrijk, Litouwen, Noorwegen, Zweden, Finland, Nederland, Belgie, Engeland, Schotland, Ierland en Portugal.

De sfeer was gemoedelijk hoewel een aantal boeren van de European Milk Board de aanwezige politie en de Mobiele Eenheid (ME) uitdaagden. Daarbij werd gehakseld stro over de ME heengespoten. Ook gingen strobalen in vlammen op.

Afkeuring geweld

De Europese Boerenorganisatie COPA-Cogeca keurde het geweld af. ‘De boeren die afkwamen op de door COPA-Cogeca georganiseerde demonstratie hebben zich prima gedragen’, zegt Copa-voorzitter Albert Jan Maat.

• Meer beelden boerenprotest in ons Facebook-fotoalbum

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer