Boeren betogen voor duurzame prijs (video)

Een duurzame prijs voor hun producten. Om dat af te dwingen, kwamen maandag zo'n tienduizend boeren naar Brussel. 'De landbouw heeft zich laten zien', zegt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland en de Europese Boerenorganisatie COPA.

Boeren+betogen+voor+duurzame+prijs+%28video%29
© Arno de Snoo

In een stoet met daarin vele honderden trekkers trokken de boeren door de stad.

'We geven hiermee een signaal af: let op, als de prijzen zo laag blijven, gaat het niet goed', zegt Hans Huijbers van LTO Nederland. 'Het is een feit dat veel boeren en tuinders onder de armoedegrens leven. Daar vestigt deze dag de aandacht op.'

Melkveehouders

De organisatie van de demonstratie was in handen van Copa-Cogeca en European Milk Board. Het waren voornamelijk melkveehouders die aan de dag deelnamen, maar ook varkenshouders, vleesveehouders en akkerbouwers sloten zich aan.

De politie en mobiele eenheid hadden uit voorzorg flink wat manschappen ingezet, maar afgezien van een paar provocaties bleef de sfeer gemoedelijk.

Dijksma

Een delegatie van LTO Nederland sprak nog met staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) om hun pleidooi voor lastenverlichting kracht bij te zetten.

De Europese ministers van landbouw spreken vanmiddag tijdens de Landbouwraad over de problemen met de lage prijzen in de agrarische sector.

• Meer beelden boerenprotest in ons Facebook-fotoalbum

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer