CDA+teleurgesteld+over+Landbouwraad
Nieuws
© Dirk Hol

CDA teleurgesteld over Landbouwraad

De Kamerfractie van het CDA is teleurgesteld in de uitkomsten van de extra EU-Landbouwraad. Jaco Geurts heeft er vragen over gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma.

Geurts wijst erop dat de huidige crisis vraagt om maatregelen op de korte termijn om de lasten te verlichten. Op de lange termijn moet de positie van landbouwers worden versterkt 'zodat zij een eerlijke boterham kunnen blijven verdienen'.

Snel informatie

Hij wil nu zo snel mogelijk informatie van Dijksma over de uitkomsten van de maandag gehouden Landbouwraad, inclusief een toelichting op de verschillende beleidskeuzes die er op tafel lagen. 'Wat was de laatste inzet van de staatssecretaris', vraagt Geurts.

Omdat er amper maatregelen zijn aangekondigd voor de varkenshouderij vraagt het Kamerlid ook of de staatssecretaris wel heeft gepleit voor crisissteun voor de herstructurering van de varkenshouderij. Hij wil dat ze zich daar dan in elk geval snel voor gaat inzetten.

Mest uitrijden

Geurts wil verder weten of verlenging van de uitrijperiode van mest in Brussel ter sprake is geweest en hoe de Europese Commissie daar op heeft gereageerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer