Signum in veel kleine gewassen

Op verzoek van de sector heeft het College voor de toelating van gewasbeschermings-middelen en biociden (Ctgb) het besluit genomen om de toelating van het fungicide Signum uit te breiden naar diverse kleine gewassen.

Signum+in+veel+kleine+gewassen
© Nieuwe Oogst

De uitbreiding betreft de teelten van blauwmaanzaad, lijnzaad, koolzaad, mosterdzaad, huttentut, vezelvlas, cichorei, snijbiet, suikerwortel, zantedeschia, kuiflelie en sieralliums.

Op aanvraag van BASF Nederland in nauwe samenwerking met de Coördinatoren Effectief Middelenpakket is de uitbreiding tot stand gekomen in het kader van een project van het Expert Centre Speciality Crops. De toelating is beoordeeld volgens de procedure voor een kleine toepassing.

Knelpunt

Met de uitbreiding van Signum in kuiflelie (Eucomis), sierallium en zantedeschia is een knelpunt in de schimmelbestrijding opgelost. In zantedeschia gaat het dan onder meer om de bestrijding van alternaria.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer