Convenant+driftreductie+fruitteelt+in+Houten
Nieuws
© gemeente Houten

Convenant driftreductie fruitteelt in Houten

De gemeente Houten heeft zaterdag in Cothen samen met regionale vertegenwoordigers van LTO Noord en NFO het convenant driftreductie ondertekend.

Met de ondertekening geven de partijen aan dat zij zich samen inzetten voor verbetering van het leefmilieu door de hinder van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen.

Namens gemeente Houten ondertekende wethouder Herman Geerdes het convenant, Cornelis Uyttewaal namens LTO Noord Bunnik/Houten en Simon Oostveen namens NFO afdeling Zuidoost Utrecht. Dat gebeurde tijdens het Oogstfeest Kromme Rijnstreek.

Spuitzonebeleid

De ondertekening van het convenant vloeit voort uit het besluit van 2 juli 2015 waarin de gemeenteraad van Houten de nota Gewasbescherming & Ruimtelijke Ordening vaststelde.

In de volksmond is dit beter bekend als het nieuwe spuitzonebeleid. De nota maakt een onderscheid tussen bestaande en nieuwe boomgaarden. Voor nieuwe boomgaarden is een aanlegvergunning nodig, als zij binnen 50 meter van een gevoelige functie liggen.

Bestaande boomgaarden

Bestaande boomgaarden kunnen worden voortgezet. Voor een verbetering van bestaande situaties hebben de gemeente, NFO en LTO het convenant driftreductie opgesteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer