Plan van aanpak dreigende bloemenboycot

Er komt een plan van aanpak om een oplossing te vinden voor de dreigende ban van bloemen en planten naar Rusland.

Plan+van+aanpak+dreigende+bloemenboycot
© VGB

Handelskoepel VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten) neemt het initiatief om hiervoor ketenpartijen, fyto-autoriteiten, kennisinstellingen en tuinbouwondernemers op korte termijn bij elkaar te roepen.

Al meer dan tien jaar

In een reactie zegt VGB-directeur Robert Roodenburg dat de Russische autoriteiten de problemen met Californische trips en andere insecten al meer dan tien jaar gebruiken als argument om bloemen en planten uit Nederland te weigeren.

'De Russen hebben een punt als het gaat om ongewenste organismen', zegt Roodenburg. 'Zij mogen, net als Nederland dat doet voor producten die hierheen komen, bepalen wat de import-eisen zijn.'

Aan de sector

Volgens Roodenburg is het aan de sector om ervoor te zorgen dat aan de Russische eisen kan worden voldaan. 'Wij moeten ervoor zorgen dat het argument van schadelijke organismen op onze bloemen niet meer gebruikt kan worden. Dat zal overigens niet van de ene op de andere dag lukken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer