Rusland in gesprek over snijbloemenimport

Er komen mogelijk deze week nog onderhandelingen over de import van Nederlandse bloemen in Rusland. Dat meldt het NOS nieuws.

Rusland+in+gesprek+over+snijbloemenimport
© Koen van Wijk

Rosselchoznadzor gaat niet in gesprek met Nederlandse kwekers, exporteurs of overheid, maar wil in overleg met partijen die de exportcertificaten afgeven waaruit moet blijken dat de bloemen aan de eisen voldoen.

Dat gebeurt niet in Nederland maar in Tsjechië, Polen en Letland. Die landen geven de fytosanitaire certificaten voor Nederlandse bloemen af. Twee van die landen hebben inmiddels aangegeven met de Russische controle-instantie te willen praten.

Californische trips

Snijbloemen uit Nederland worden sinds 10 augustus strenger gecontroleerd voordat ze in Rusland ingevoerd kunnen worden.

In de bloemen zou regelmatig de Californische trips en andere insecten worden aangetroffen die als bedreigend worden gezien voor de Russische land- en tuinbouw.

Fytosanitaire keuringen

Volgens de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) zijn fytosanitaire keuringen aan de Russische grens vorige week uitgebleven.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer