Enqu%C3%AAte+rond+voorwaarden+weidegang
Nieuws
© Jasper Schel

Enquête rond voorwaarden weidegang

Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van weidegang voor het melkveebedrijf? En wat zijn de ervaringen van melkveehouders rond weidegang? LTO wil dit met een enquête helder in beeld krijgen.

Vanuit de markt, politiek en maatschappij is er steeds meer aandacht voor weidegang. Een grazende koe is immers onderdeel van het Nederlandse cultuurlandschap.

Lastige randvoorwaarden

Toch daalde de afgelopen jaren het aandeel weidegang. Het lijkt alsof het voor veehouders moeilijker wordt om aan de randvoorwaarden van weidegang te voldoen.

Voor sommige bedrijven zijn de door zuivelverwerkers gehanteerde regels, rondom de definities en borging van weidegang, beperkend. Die regels worden vooralsnog niet herzien.

Ervaringen

Maar wat zijn in de praktijk de voornaamste drijfveren om de koeien wél of juist niet buiten te laten lopen? LTO Nederland wil via een enquête inventariseren welke (on)mogelijkheden er bij melkveehouders bestaan omtrent weidegang. Daarom wordt de mening van zowel weiders als niet-weiders gevraagd.

Het doel van deze enquête is om via deze weg inbreng van de leden te krijgen en zo zorg te dragen dat het beleid ook praktisch toepasbaar is en blijft.

Het invullen van de enquête neemt 5 tot 10 minuten in beslag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 5°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer