Impuls+voor+biobased+Oost%2DNederland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Impuls voor biobased Oost-Nederland

Wageningen UR, Universiteit Twente en Radboud Universiteit intensiveren hun samenwerking binnen het Oost-Nederlandse biobased innovatieprogramma BIC-ON.

Met het samenwerkingsverband geven de drie universiteiten een extra impuls aan baanbrekende technologieën voor de ontwikkeling van nieuwe biobased producten.

Volgens programmamanager Gülden Yilmaz van Wageningen UR lopen er momenteel ruim 300 biobased projecten in de regio. 'Voor het grootste deel zijn dat projecten om bestaande processen en technologieën duurzamer te maken en te verbeteren. Dat is goed voor de economie en werkgelegenheid in Oost-Nederland. Om op langere termijn voor echte biobased doorbraken te kunnen zorgen, moeten we ook volledig nieuwe technologieën ontwikkelen.'

Fundamenteel onderzoek

Voor deze doorbraken is, naast kennis uit toegepast onderzoek, kennis uit fundamenteel onderzoek nodig. De drie universiteiten inventariseren momenteel welke kennis uit de verschillende leergroepen al voorhanden is en toegepast kan worden.

Vooroplopen

kiEMT/Green Tech Alliance legt als coördinerende organisatie binnen BIC-ON de koppeling tussen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Directeur Jan Emmerzaal benadrukt de belangrijke rol van de drie universiteiten. 'BIC-ON is nu al een succes, maar we willen als regio over tien jaar nog steeds vooroplopen in de biobased economy. Daar hebben we Wageningen UR, Universiteit Twente en Radboud Universiteit hard voor nodig.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer