Eerste+tomatenpapier+voor+Dijksma
Nieuws
© MPS

Eerste tomatenpapier voor Dijksma

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken ontving gisteren het eerste pak biobased briefpapier van duurzaamheidscertificeerder MPS. Het papier is deels gemaakt van vezels van tomatenstengels.

'Ons motto is van en voor kwekers. Met dit initiatief wordt dat wel zeer letterlijk genomen want er zitten tomatenvezels van gecertificeerde telers in het papier. Voormalig groenafval biedt nu kansen op hernieuwde groene grondstoffenstromen' zei MPS-directeur Theo de Groot bij de overhandiging.

Het papier is tot stand gekomen door nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Plantenstoffen en Bio Base Westland. De Groot: 'We vinden dat we het voortouw moeten blijven nemen met duurzaamheidinitiatieven, dus gaan dit papier nu inzetten in onze bedrijfsvoering.'

Biobased kansen

'Als de markt dit papier verder gaat omarmen dan kunnen er wel eens hele nieuwe afzetmarkten ontstaan voor telers. Wie had gedacht dat een teler leverancier kon worden van een papierfabriek?'

Staatssecretaris Dijksma zei dat het stimuleren van de biobased economie past in het regeringsbeleid. 'Een tuinbouwsector die nieuwe kansen voor business onderzoekt is een impuls voor een duurzame Nederlandse tuinbouwsector.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer