VIC Sterksel PPRS-vrij

Door te werken volgens vaste protocollen is VIC Sterksel over een periode van 2,5 jaar vrij geweest van het PRRS-virus. In de monstername van mei zijn weer antistoffen bij vleesvarkens van 24 weken gevonden.

De werkwijze om virusvrij te worden staat beschreven in een ‘roadmap’ die VIC Sterksel ontwikkelde samen met DAP De Varkenspraktijk. De roadmap onderscheidt drie wegen, die tegelijkertijd worden bewandeld. Het gaat om interne en externe biosecurity en protocullair werken.
Bij interne biosecurity gaat het om het intensief scheiden van diercategorieën, kenmerken van de stal, de ziekenstal en euthanasiebeleid. Transport, aanvoer en quarantaine/adaptie zijn elementen die onderdeel zijn van externe biosecurity.
VIC Sterksel werkt met een driewekensysteem. De zeugen en opfokgelten worden gevaccineerd met een levend vaccin (Porcilis PRRS). De biggen worden gevaccineerd tegen Mycoplasma (Mycoflex), Circo (Circoflex) en PIA (Enterisol ileitis).
Er zijn protocollen voor coaching en training in correct gebruik en toepassing van diergeneesmiddelen; uitvoering van hygiënemaatregelen tussen diergroepen; reiniging en ontsmetting volgens protocol en een ontwikkeltraject streptokokken-checklist.
VIC Sterksel en DAP De Varkenspraktijk gaan door met het werken volgens de roadmap.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer