Veiling: tarief interventie omhoog

Bloemenveiling FloraHolland verhoogt het tarief voor kwaliteitsinterventie per 1 augustus 2015 van 20 naar 30 euro.

De kosten voor interventie worden op deze manier volledig betaald door de veroorzaker, meldt de bloemenveiling. Kwaliteitsinterventie is ingevoerd om kwaliteitsexcessen te verminderen en herhaling van reclamaties door klanten te voorkomen.
‘Ongeveer 80 procent van de kwekers begrijpt het belang ervan en levert correcte en daarmee ook betrouwbare informatie. Een deel van de kwekers neemt de kwaliteit echter minder serieus’, aldus de veiling.
FloraHolland blijft de dienstverlening rond kwaliteitsinterventie aanscherpen en verder verbeteren. ‘Dit speelt in op de eis van klanten dat de betrouwbaarheid van de kwaliteits- en sorteringsinformatie fors moet verbeteren. Niet alleen nu, maar zeker ook voor de toekomst.’
‘De klant heeft een verwachting als hij A1-bloemen of -planten inkoopt. Deze verwachting moet tenminste geëvenaard, zo niet overtroffen worden.’ Een grotere betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie bij de klok is een van de speerpunten van de bloemenveiling.

Te laag

De kosten van het totale interventieproces worden volgens FloraHolland met het huidige tarief van 20 euro niet gedekt. De veiling verhoogt daarom het tarief om zo de kosten bij de veroorzaker te leggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer