Informatie over milieuregels overzichtelijk gebundeld op website

Praktische informatie over agrarische activiteiten in het Activiteitenbesluit is te vinden op de website www.activiteitenbesluitagrarisch.nl.

Deze website brengt de milieuregels in het Activiteitenbesluit milieubeheer (AB) voor agrariërs en andere gebruikers op een overzichtelijke manier in beeld. Vanaf 1 januari 2013 vallen nagenoeg alle agrarische bedrijven onder de werking van dit besluit.
De website heeft een praktische insteek en informeert bezoekers op een eenvoudige manier over de regels en de maatregelen die voor agrarische activiteiten in de land- en tuinbouw van toepassing zijn. Op de website zijn vier tekeningen zichtbaar. Selecteer de tekening die voor uw bedrijf van toepassing is, zodat de regels en maatregelen zichtbaar worden van het onderdeel waar u meer informatie over wilt hebben. Ook worden tips en aandachtspunten gegeven.
‘Wat zijn de voorwaarden voor opslag van vaste mest?’ en ‘Met welke regels moet je rekening houden bij de opslag van gewasbeschermingsmiddelen?’ zijn vragen die recent aan medewerkers van het Informatiecentrum zijn gesteld.
Andere vragen gaan bijvoorbeeld over de huisvesting van dieren en de opslag van producten. De antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden op deze website.
Kennis- en adviesbureau Broos Water in Emmeloord heeft de website ontwikkeld en is er eigenaar van. Bij het tot stand komen van de website zijn diverse belanghebbende partijen betrokken geweest.
Via de website kunnen gebruikers ook vragen stellen en/of discussies opstarten. Na ontvangst zal Broos Water de vragen beantwoorden of doorsturen naar andere specialisten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer