College+Flevoland+tegen+schaliegas
Nieuws
© Nieuwe Oogst

College Flevoland tegen schaliegas

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Flevoland verleent geen medewerking aan de winning van schaliegas. Ze ziet meer in het toepassen van duurzame technieken als geothermie en warmte-koude opslag.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil de boringenin de Noordoostpolder toestaan. Uit de regio komt veel verzet, onder andere van boeren. De coalitie van VVD, CDA, SP en D66 in Provinciale Staten heeft zich hier achter gesteld.

Veiligheid

In het woensdag gepresenteerde collegeprogramma stellen de partijen dat de boringen de veiligheid van de ondergrond en het grondwater en de volksgezondheid in gevaar brengen. Overigens hanteert de coalitie hetzelfde argument voor de opslag van kernafval.

Inzetten van technieken als geothermie en warmte-koude opslag helpt zowel het landelijke energiebeleid als het duurzame gebruik van de ondergrond vooruit, redeneert het nieuwe college. Ook is er minder risico voor de drinkwatervoorziening.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  25 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer