%27Liever+komkommer+zonder+plastic%27
Nieuws
© Marcel Bekken

'Liever komkommer zonder plastic'

Wie groenten koopt in een supermarkt of bij de groenteboer heeft die het liefst zonder plasticverpakking. Mensen zien verpakkingen vaak als overbodig, terwijl die vaak juist een belangrijke functie hebben.

Dat meldt Milieu Centraal op basis van onderzoek van Motivaction. 'De verpakking van veel voeding heeft een functie: het voorkomen van bederf en beschadiging van producten. Komkommers die van ver komen, blijven langer goed in plastic'.

Driekwart van de ondervraagden geeft de voorkeur aan onverpakte groenten. Bijna 60 procent van de consumenten denkt dat grote voordeelverpakkingen beter zijn voor het milieu dan portieverpakkingen.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer