LTO+werft+telers+komkommerco%C3%B6peratie
Nieuws
© Koen van Wijk

LTO werft telers komkommercoöperatie

In het post Productschap Tuinbouw-tijdperk moeten gewascoöperaties het gat vullen voor het realiseren van praktijkgericht onderzoek. Onder de vlag van LTO Glaskracht worden de eerste coöperaties voorbereid. Komende week start de werving onder komkommertelers.

Een gewascoöperatie is volgens LTO Glaskracht Nederland een goede werkvorm als alternatief voor de vroegere Productschap Tuinbouw (PT) financiering van praktijkonderzoek.

'Een gewascoöperatie staat dichter bij de leden. Anders dan bij het PT bepalen de leden voor 100 procent zelf waaraan de financiële inleg wordt besteed', vertelt Robert van Appeldoorn, netwerkcoördinator glasgroente van LTO Glaskracht.

Aanmeldformulier

Van Appeldoorn is betrokken bij de oprichting van de gewascoöperatie komkommer. Net als bij tomaat werd deze vorig jaar nog opgeschort, vanwege de matige situatie in de afzet.

Komende week woensdag ontvangen alle Nederlandse komkommertelers een aanmeldformulier per mail. Aanmelden kan nog de hele zomer.

Krachtig

'Met een coöperatie heb je een heel krachtige organisatie. Zonder gewascoöperatie is er geen geld meer voor onderzoek. Dan gebeurt er niks meer', waarschuwt Ed Classens, lid van de landelijke commissie komkommer.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer