Vitens%3A+ga+zuinig+om+met+water
Nieuws
© Vitens

Vitens: ga zuinig om met water

Vitens doet een oproep om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken tijdens de ochtend en avond. Het gaat om de uren tussen 6 en 9 uur en tussen 18 en 22 uur.

Het waterbedrijf vraagt haar klanten om de komende dagen tijdens de ochtend- en avondpiek de tuin niet te sproeien, de auto te wassen, de vaatwasser of wasmachine aan te zetten en geen zwembadjes rond die tijden te vullen.

Door het waterverbruik te spreiden over de dag, worden volgens Vitens een te lage druk en bruin water voorkomen. Sommige gebieden hebben hier op dit moment last van. Dat komt omdat daar meer water wordt verbruikt dan normaal.

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer