Topigs+Norsvin+steunt+varkenspromotie
Nieuws
© Topigs

Topigs Norsvin steunt varkenspromotie

Topigs Norsvin heeft een donatie van 7.000 euro gedaan voor de sectorpromotie van de varkenshouderij. Jean-Marie van Oort, directeur van Topigs Norsvin Nederland en Varkens KI Nederland, overhandigde gisteren een cheque aan de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).

Het geld komt rechtstreeks ten goede aan de sector public relations (pr) en promotie van de varkenshouderij in 2015. De 7.000 euro van Topigs Norsvin is tot nu toe het hoogste bedrag dat in één keer werd gedoneerd door een bedrijf.

Het bedrag werd symbolisch overhandigd aan POV-voorzitter Ingrid Jansen.

Initiatieven

'Wat een geweldig mooi bedrag', reageerde Jansen. 'En zo belangrijk ter ondersteuning van alle goede initiatieven voor de sectorpromotie varkenshouderij. Wij zijn hier echt heel blij mee en wij hopen dat andere bedrijven dit goede voorbeeld volgen.'

Dankzij eerdere donaties van varkenshouders en toeleverende bedrijven heeft de POV al financiële steun kunnen geven aan de Stichting Varkens in Zicht, voor het onderhouden van de 26 zichtstallen in Nederland en aan de Stichting Varkens Vandaag.

Promotiemateriaal

Ook is er dankzij de donaties budget vrijgemaakt voor het beheer, de opslag en de uitgifte van pr- en promotiemateriaal. Varkenshouders, bedrijven en organisaties kunnen dit materiaal gratis bestellen via de POV.

Dat kunnen ze uitdelen tijdens open dagen of bezoeken aan de stallen door bijvoorbeeld schoolklassen.

Voorbeeld

Jansen noemt Topigs Norsvin een voorbeeld voor collega's: 'Topigs Norsvin laat met haar donatie voor sector-pr zien dat een goed imago voor de varkenshouderij de sleutel is naar maatschappelijke waardering en acceptatie van de burger'.

En maatschappelijk draagvlak voor de varkenshouderij leidt tot minder kostprijsverhogende maatregelen. 'Hierbij is niet alleen de varkenshouder gebaat, maar ook de toeleverende bedrijven hebben profijt van een bloeiende varkenshouderij.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer