Interventieteam%3A+champignonteelt+betert+leven
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Interventieteam: champignonteelt betert leven

Het aantal geconstateerde overtredingen in de champignonsector is de afgelopen jaren verminderd, meldt Interventieteam Champignons. Dat wordt gevormd door Inspectie SZW, Belastingdienst, UWV, SVB, politie en gemeenten.

Maar duidelijk is ook dat nog niet in de hele sector eerlijk wordt gewerkt, meldt het interventieteam. Betrokken partijen blijven daarom de branche controleren.

In de periode 2011 tot en met 2014 zijn honderd onderzoeken verricht. Daarbij waren 187 ondernemingen - telers en uitleners van personeel - betrokken. Enkele ondernemers kregen meer dan één bezoek, geeft het interventieteam aan.

Onderbetaald

Bij 20 procent zijn overtredingen geconstateerd door de Inspectie SZW. Zo werden 236 werknemers aangetroffen die hier niet mochten werken en werden 193 werknemers onderbetaald.

Ook in deze sector kreeg de inspectie te maken met uitspraken van onder meer de Raad van State. Als gevolg daarvan werd het team beperkt in de mogelijkheden om handhavend op te treden.

Boetes

In totaal werd de afgelopen jaren voor ruim 5 miljoen euro aan boetes opgelegd. De Belastingdienst nam daarvan 3 miljoen euro voor haar rekening. Een aantal onderzoeken loopt nog. De resultaten daarvan volgen later.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer