VVD Westland: twijfel over btw verhoging

VVD Westland betwijfelt het nut van de btw verhoging voor bloemen en planten die het Kabinet heeft voorgesteld.

VVD+Westland%3A+twijfel+over+btw+verhoging
© LLTB

Bij de fractie van VVD Westland bestaat de angst dat door het brengen van bloemen en planten onder het hoge btw-tarief de concurrentiepositie van de sector onder druk komt en verlies van arbeidsplaatsen tot gevolg heeft.

'Dat kan nu niet de bedoeling van de verbetervoorstellen van het kabinet zijn', zegt VVD Westland fractielid Elly van der Wilk.

Effecten onduidelijk

'Het uitgangspunt van de voorgestelde belastingherziening, namelijk dat werken meer moet lonen, is lovenswaardig', aldus Van der Wilk. 'Echter wat de effecten zijn op diverse sectoren in de samenleving is nog niet duidelijk.'

Er bestaat angst dat door het brengen van bloemen en planten onder het hoge btw-tarief de concurrentiepositie van de sector onder druk komt en dat er mogelijk verlies van arbeidsplaatsen optreedt. Dat kan nu niet de bedoeling van de verbetervoorstellen van het kabinet zijn.'

Kritische blik

Van der Wilk doet een dringend beroep op de fractie van de VVD in de Tweede Kamer het voorstel van het brengen van niet-voedingsmiddelen onder het hoge btw-tarief uiterst kritisch te bezien en de mogelijk negatieve gevolgen voor de tuinbouwsector zwaar te laten wegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer