Maat: gevolg hogere BTW niet goed in beeld

Het kabinet heeft de gevolgen van de verhoging van de BTW voor de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse bloemen-, bomen- en plantenkwekers niet in beeld gebracht. Dat moet wel gebeuren, vindt LTO Nederland voorzitter Albert Jan Maat.

Maat%3A+gevolg+hogere+BTW+niet+goed+in+beeld
© LTO

De belastingplannen van het kabinet kunnen voor ondernemers positief uitpakken, zegt Maat. Maar hij is absoluut niet te spreken over het feit dat de producten van bomen-planten- en bloementeelt onder een hoger btw-tarief worden gebracht.

Hij mist in de brief van het kabinet over de belastingplannen ook een inventarisatie van de gevolgen van deze btw-verhoging.

Korte termijn

'De consequenties van de btw-verhoging voor de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse kwekers moet worden onderzocht, stelt Maat. Hij dringt er bij het kabinet op aan om dit op korte termijn te regelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer