Nieuwe Oogst wint prijs bij Gouden Greep

Nieuwe Oogst-redacteur Caroline van der Plas is gisteren in Zoetermeer in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Gouden Greep, de landelijke persprijzen voor landbouwjournalistiek.

Nieuwe+Oogst+wint+prijs+bij+Gouden+Greep
© Esther Rozeboom

Het artikel 'Ook in Roemenië kan een kip een beter leven hebben' van Van der Plas won de eerste prijs in de categorie 'journalistieke producties'. In de categorie staat de impact van actuele producties centraal.

De jury lette er in deze categorie vooral op of de productie onthullend is, spraakmakend of richtinggevend in publieke discussies binnen of over de land- en tuinbouw. Jury-voorzitter Bert Westenbrink noemde het artikel 'informatief en goed geschreven'.

Supermarkten

Het artikel - zie bijgesloten pdf -belicht de Roemeense productie van kippenvlees met één ster van het Beter Leven kenmerk. Het 'Roemeense kippenvlees' wordt sinds vorig jaar verkocht in Nederlandse supermarkten.

Categorieën

Andere categoriewinnaars waren Ruben van Boekel (Pig Business) in de categorie Vakmanschap met een serie portretten van varkenshouders in het buitenland en Tijmen van Zessen van blad Veeteelt met zijn serie Groeien in rendement.

Zij wonnen respectievelijk ook de Zilveren en de Gouden Greep.

Bronzen Greep

Jorieke van Capellen van het blad Boerin kreeg de prijs voor jong talent (Bronzen Greep) met haar verhaal 'Je moet door, vanaf dag één'. Dat is het verhaal van boerin Nele Verhelst die de boerderij moest runnen na het overlijden van haar man.

Klik voor het artikel over de Roemeense kip op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer