Hondenvlees-festival China weer van start

Het jaarlijkse hondenvlees-festival in het zuidwesten van China is maandag ondanks verschillende protesten gewoon van start gegaan.

Hondenvlees%2Dfestival+China+weer+van+start
© Vlaggen.nl

Ongeveer tien activisten met spandoeken werden weggejaagd toen zij voor het gemeentehuis van Yulin protesteerden, terwijl volgens de BBC bijna vier miljoen mensen een online petitie tegen het festival hebben getekend.

Bij het feest in Yulin worden zo'n tienduizend honden geslacht om het begin van de zomer te vieren. Het gaat vaak om afgedankte huisdieren en honden die op straat zwerven. Volgens de organisatie worden de dieren op een humane manier gevild.

Eeuwenoude traditie

Hoewel het eten van hondenvlees een eeuwenoude traditie is in China, keren steeds meer inwoners van het land zich daar tegen. Verschillende Chinese bekendheden als popster Chen Kun en actrices Yang Mi en Fan Bingbing hebben zich openlijk bij de tegenstanders geschaard.

Yang Xiaoyun, een gepensioneerde lerares, voegde zaterdag de daad bij het woord door 7.000 yen, een kleine 1.000 euro, te betalen om honderd honden te redden.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer