Tegenoffensief voor eersteklasbollengrond

Leeg is niet hetzelfde als onbenut. Gemeenteraadsleden van zes gemeenten in de Bollenstreek hebben dat weer scherp op hun netvlies. Dankzij het werkbezoek dat zij op uitnodiging van LTO Noord Duin en Bollenstreek en de KAVB hebben gemaakt door de streek.
‘Raadsleden wilden tornen aan de 2.625 hectare eersteklasbollengrond die we hier hebben’, vertelt voorzitter Mart Duineveld van LTO Noord Duin en Bollenstreek. De lokale politici meenden dat ‘de bollentelers wel met minder grond toekunnen’. Dit kwam naar voren tijdens de bespreking van de structuurvisie bij diverse gemeenten. Want onder andere projectontwikkelaars en woningcorporaties azen op de ‘lege’ grond.
‘Daarom zijn we een tegenoffensief begonnen’, zegt Duineveld. ‘We willen liever zelf de regie houden. Want als je niet uitkijkt, dan raak je de meest efficiënte stukken kwijt en blijven de reststukjes over voor de telers.’
Het was tevens hoog tijd voor een wederzijdse kennismaking, omdat er vorig jaar na de gemeenteraadsverkiezingen veel nieuwe gezichten bij zijn gekomen. LTO Noord Duin en Bollenstreek nodigde daarom voor zaterdag 6 juni de raadsleden uit van de gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Katwijk, Lisse en Hillegom.
‘Het tijdstip is bewust gekozen’, aldus Duineveld. ‘De bollen zijn nog net niet gerooid en de zomergewassen zijn net gezaaid of geplant. Ik heb ook tegen de raadsleden gezegd: ‘Als jullie een lege hoek zien, dan moeten jullie het zeggen.’ Zo hebben we kunnen laten zien dat de grond goed wordt benut.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer