FloraHolland: verlies op fust

FloraHolland heeft vorig jaar 2,2 miljoen euro afgeschreven op het Palettino-fust dat de veiling twee jaar geleden kocht van exporteur Frans Timmermans. De investering in het fust was toen ruim 4 miljoen euro.
Financieel directeur Rens Buchwaldt zegt dat het fust, omgedoopt tot Floratino-fust, niet brengt wat ervan werd verwacht. ‘De rol wordt minder groot dan we in 2012 dachten.’
FloraHolland heeft in 2014 opnieuw geld verloren aan gronden in Naaldwijk. Nadat eerder de waarde van de grond met 10 miljoen euro werd verlaagd, heeft de bloemenveiling in het afgelopen jaar 3 miljoen euro erop afgeschreven.
De veilingorganisatie had plannen om van de gronden veilingterrein te maken, maar verwacht nu dat bloemen- en plantenhandelaren minder belangstelling hebben om zich er te vestigen. Daardoor wordt een deel van de grond noodgedwongen bedrijventerrein. Dat heeft een lagere waarde dan veilingterrein.
Volgens Buchwaldt is de helft van dit bedrijventerrein al verkocht. Er komt een kenniscentrum onder de naam Horti Campus.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer