Waterschap Groot Salland maait weer

Om te voorkomen dat sloten, kanalen en waterbergingen dichtgroeien, is waterschap Groot Salland weer begonnen met het maaien van de waterbodems en oevers ervan. Er moet voldoende water doorheen kunnen stromen om wateroverlast of juist verdroging te voorkomen.

Waterschap+Groot+Salland+maait+weer
© Waterschap

Via de online maaikalender op de website van het waterschap kunnen belanghebbenden zien waar, wanneer en hoe het waterschap de watergangen in hun buurt maait. Een digitale overzichtskaart geeft een tweewekelijkse planning van het maaionderhoud met behulp van verschillende kleuren.

Geen keurslijf

Deze planning wordt iedere twee weken geactualiseerd en indien nodig eerder. De maaikalender is en blijft een planning. Het is geen keurslijf. Bij bijzondere (weers)omstandigheden, bijvoorbeeld meer dan gemiddelde regenval of droogte en/of meldingen van problemen met de waterbeheersing kan het waterschap hiervan afwijken

Groot Salland maait ongeveer 2.000 kilometer watergang gemiddeld twee keer per jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer