Aanhoudende druk op suikerprijs

Op de internationale markten zijn de suikernoteringen afgelopen maand weer fors gedaald.

Aanhoudende+druk+op+suikerprijs
© Internet

In Londen daalde de prijs voor witte suiker op levering in augustus van 34,39 euro naar 31,18 euro per 100 kilo. Ook ruwe suiker in New York noteerde op levering in juli bijna 10 procent lager met 24,37 euro per 100 kilo.

Recordoogsten

De lage noteringen zijn een gevolg van de grote suikervoorraad wereldwijd. Door recordoogsten in Brazilië, India, Thailand en de Europese Unie komt de theoretische voorraad inmiddels uit op meer dan 80 miljoen ton.

Een positieve ontwikkeling is de invoer van suiker door China die afgelopen jaar steeg met 1 miljoen ton tot in totaal 4,5 miljoen ton. De toename is een gevolg van de 20 procent lagere eigen productie en het steeds maar stijgende verbruik.

Verhoging invoerrechten

Met de huidige wereldmarktprijzen is een rendabele suikerproductie in veel landen in de wereld niet mogelijk, meldt RVO in het verslag van het Europees suikeroverleg. Gebruikelijke maatregelen zijn extra steun voor akkerbouwers en verhoging van de invoerrechten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer