Suikermarkt blijft voorlopig overvol

De suikernoteringen stegen afgelopen maand een fractie, maar er is volgens analisten geen sprake van structureel herstel.

Suikermarkt+blijft+voorlopig+overvol
© Internet

In New York kwam de notering voor ruwe suiker op levering in mei uit op 26,57 euro per 100 kilo. Dat betekent een verhoging van 1,47 euro.

De deskundigen van het Europese suikeroverleg schrijven de iets hogere noteringen toe aan de waardestijging van de Braziliaanse reaal. Ze benadrukken echter dat voor een structureel herstel de wereldvoorraden nog veel te groot zijn.

24 weken consumptie

Analysebureaus gaan uit van een wereldvoorraad tussen 75 en 80 miljoen ton suiker. Aan wereldconsumptie is dat genoeg voor zo'n 24 weken.

Vanwege de goede suikeroogst gaat Brazilië opnieuw meer ethanol produceren. Echter er blijft meer dan voldoende suiker over om af te zetten op de wereldmarkt.

India

India oogstte afgelopen seizoen 27,2 miljoen ton suiker. De voorraden in het land namen daardoor toe van 2,2 miljoen ton tot 9 miljoen ton. De Indiase overheid kent een export- en transportsubsidie toe om de uitvoer van suiker te stimuleren.

Thailand heeft dit jaar bij een oogst van ruim 12 miljoen ton suiker zo'n 8 tot 9 miljoen ton beschikbaar voor de export.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer