Versterking+Gorsdijk+en+Simonsdijkje+van+start
Nieuws
© Wikipedia

Versterking Gorsdijk en Simonsdijkje van start

Waterschap Hollandse Delta is begonnen met de versterking van de Gorsdijk en het Simonsdijkje in de gemeente Binnenmaas op de Hoeksche Waard.

De dijken voldoen niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen. Eind mei start Ooms Construction in opdracht van het waterschap met de werkzaamheden. Begin 2017 wordt de versterking afgerond.

Langs de Gorsdijk worden deze zomer een gas- en rioolpersleiding verlegd. Vanaf oktober start de dijkversterking met het dempen van de dijksloten.

In het voorjaar van 2016 wordt verder gegaan met het binnendijks versterken van de dijk door het aanbrengen van een berm. Verder wordt zowel binnendijks, buitendijks en als op de kruin de dijkbekleding vervangen.

Proefterp

Om vooraf goed te kunnen zien wat de resultaten van de dijkversterking zijn, wordt eind mei 2015 een proefterp aangebracht bij de Gorsdijk. Dit is een tijdelijke grondophoging die wordt aangebracht om inzicht te krijgen in de zetting van de ondergrond ten gevolge van de werkelijke versterking.

Tot eind 2015 fungeert de terp om metingen te doen, daarna wordt deze onderdeel van de dijkversterking.

Dijkversterkingsprogramma

Hollandse Delta versterkt tot 2017 in totaal 59 kilometer dijk op de Zuid-Hollandse eilanden. Deze versterkingen maken deel uit van het Tweede Hoogwaterbeschermingsprogramma.

In dit programma werken Rijkswaterstaat, waterschappen en andere waterkeringbeheerders intensief samen om afgekeurde waterkeringen te versterken. In totaal wordt in Nederland op 88 plekken bijna 370 kilometer dijk, dam en duin versterkt.

Inloopavond

Het waterschap houdt op 17 juni verder een inloopavond in de Drie Lelies, Narvikstraat 1 te Puttershoek van 19.00 tot 21.00 uur

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer