%27Zomerkoninkjes+superieur%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst, Haijo Dodde

'Zomerkoninkjes superieur'

De kwaliteit van de Nederlandse kasaardbeien is dit voorjaar uitstekend. Dat meldt kwaliteitscontroleur Fred Jacobs van de KCB in zijn column op www.kcb.nl


In het verleden waren enkele rassen nog wel eens ietwat gevoelig, maar met de nodige vakkennis hebben de telers dit probleem weten te tackelen. Ook de allereerste partijen waren van meet af aan voldoende stevig, stelt hij.

De smaak van de aardbeien staat op een hoog niveau, leidt Jacobs af aan de heel positieve geluiden hierover in de afzetkanalen en van mensen uit zijn omgeving. 'Een goede smaak is van groot belang, want deze leidt tot herhaalaankopen.'

Kleinverpakkingen

De presentatie van de zomerkoninkjes verdiende een pluim, omdat deze volgens Jacobs in zijn column wel heel erg fraai is. 'De vruchten werden netjes gerangschikt in de kleinverpakkingen gelegd en dat gaf een hele mooie uitstraling.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer