Siem Jan Schenk verlaat LTO

LTO Noord-voorzitter Siem Jan Schenk verlaat in augustus de organisatie. Hij aanvaardt een functie bij hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Noord-Holland.

Siem+Jan+Schenk+verlaat+LTO
© LTO Noord

Schenk gaat een nieuwe uitdaging aan en stelt zich per 18 augustus niet meer herkiesbaar voor een nieuwe termijn als voorzitter van LTO Noord.

Na vier jaar voorzitterschap kiest hij nu voor een functie in het dagelijks bestuur van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Noord-Holland.

Schenk is nu nog kandidaat-hoogheemraad en wordt naar verwachting 13 mei benoemd. Hij blijft nog tot 18 augustus actief voor LTO.

Water

De functie als hoogheemraad is qua tijdsbeslag en inhoud niet te combineren met het voorzitterschap van LTO Noord. Daarom legt Schenk op 18 augustus, als zijn eerste termijn als voorzitter erop zit, zijn functie neer.

De portefeuille Water zal hij meteen overdragen. Dit ter voorkoming van belangenverstrengeling.

Resultaat

'De afgelopen vier jaar heb ik met veel passie en plezier mijn voorzitterschap bij LTO Noord ingevuld', zegt Schenk. Inhoudelijk kijkt hij tevreden terug op zijn voorzitterschap.

'Binnen mijn portefeuille Ruimtelijke Ordening is behoorlijk wat resultaat geboekt', zegt de LTO Noord-voorzitter.

'Op het gebied van water hebben we bijvoorbeeld de nodige gelden weten binnen te halen voor het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Een mooi project waarmee boeren werken aan kwalitatief beter water en voldoende water voor de toekomst.'

Uitdaging

Schenk kijkt uit naar zijn nieuwe functie bij het hoogheemraadschap. 'Water heef mij altijd geboeid. In LTO-verband zette ik me vooral landelijk hiervoor in, vanaf nu ga ik dat in mijn eigen regio doen. Dat vind ik een mooie uitdaging.'

Schenk blijft nog tot 18 augustus actief bij LTO Noord, maar een aantal taken wordt overgenomen door vicevoorzitter Annette van Velde. De procedure voor het voorzitterschap wordt nog voor deze zomer opgestart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer