Brede+coalitie+Zuiderzeeland
Nieuws
© Waterschap Zuiderzeeland

Brede coalitie Zuiderzeeland

Het nieuwe college van Waterschap Zuiderzeeland wordt breed van signatuur. Informateurs Jacob van Olst en Ton Leijten hebben vrijdag bekendgemaakt welke partijen en partijcombinaties zijn vertegenwoordigd.

De fractie Water, Wonen en Natuur levert een heemraad, daarbij gesteund door de fractie Natuurterreinen. Daarnaast nemen de combinatie Werk aan Water en Ongebouwd en de samenwerkende fracties CDA, ChristenUnie en SGP beide een zetel in het college in. De vierde heemraad wordt voorgedragen door de fractie Bedrijfsgebouwd.

De kandidaat heemraden worden tijdens de Algemene Vergadering (AV) van 26 mei voorgedragen. Bij een positief besluit wordt het nieuwe college aansluitend geïnstalleerd.

Bestuursprogramma

Ook spreken de partijen zich tijdens de vergadering van 26 mei uit over het bestuursprogramma. In dit document is de koers van de AV voor de komende vier jaar vastgelegd.

Het bestuursprogramma is tot stand gekomen met medewerking van alle fracties. Dit proces is begeleid door onafhankelijk voorzitter Albertine van Vliet-Kuiper.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer